دلایل و درمان اسپاسم پایین کمر

زمان مطالعه : 6 دقیقه

دلایل احتمالی بسیاری برای اسپاسم پایین کمر, مثل وضعیت بدنی نامناسب، استفاده بیش از حد از عضلات و رگ به رگ شدن[1] و کشیدگی وجود دارد. افرادی که اسپاسم یا دردهای مکرری دارند که روز به روز بدتر می شود، باید برای یک ارزیابی با دکتر ملاقات کنند.

اسپاسم پایین کمر معمولاً به این شکل است که عضله به حالت سفتی در حال انقباض و حرکت است. اما گاهی ممکن است به شکل یک درد مبهم که حرکت می‌کند یا یک درد تیز و تند که در یک نقطه به خصوص وجود دارد و یا هر ترکیبی از این احساسات دردناک باشد. بعضی از افراد متوجه شده اند که درد ناشی از اسپاسم پایین کمر، در بخش‌های دیگری از بدن مثل لگن و پاها پخش میشود.

در این مقاله ما به دلایل اسپاسم پایین کمر به همراه شیوه جلوگیری، تشخیص، کمک های اولیه برای علائم و درمان می پردازیم.

دلایل

دلایل شایع اسپاسم پایین کمر، وضعیت بدنی نامناسب، آرتروز، کشیدگی و آسیب عصبی است.

معمولاً اسپاسم پایین کمر به علت آسیب‌ها و التهاب ها به وجود می‌آید.

در برخی افراد علت اسپاسم می‌تواند چیزی به نسبت کوچک باشد، مانند: یک کشش خفیف. در برخی دیگر از افراد، یک وضعیت زمینه ای جدی می تواند منجر به اسپاسم شود، مانند فتق یا پارگی دیسک ستون فقرات.

برخی از دلایل رایج اسپاسم پایین کمر شامل موارد زیر هستند:

وضعیت بدنی نامناسب

وضعیت بدنی نامناسب به خصوص در هنگام نشستن پشت میز یا در ماشین، میتواند باعث کشش عضلات کمر شود. این حالت می تواند منجر به اسپاسم های دردناک شود. بعضی از افراد ممکن است خود را با این وضعیت برای مقابله با اسپاسم سازگار کنند و به طور بالقوه ای درد را بدتر کنند.

به مقدار کافی ورزش نکردن

اسپاسم پایین کمر, پارسی پودر

طبق گفته مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDD)، تنها در حدود ۲۰ درصد بزرگسالان آمریکایی به اندازه کافی ورزش می کنند.

این شایع است که مردم بیشتر روز را نشسته و یا خمیده در مقابل صفحه کامپیوتر سپری کنند. با گذشت زمان، این کار ماهیچه های کمر و دیگر نقاط بدن را ضعیف میکند. پایین کمر ممکن است برای جبران این ضعیفی تلاش کند، که منجر به اسپاسم های عضلانی دردناک می‌شود.

نشستن در مدت زمان طولانی نیز منجر به اسپاسم عضلانی به دلیل ضعیفی و التهاب عضلات میشود.

شاید برای شما مفید باشد:

11 ورزش برتر برای کاهش وزن به نظر کارشناسان و محققان

استفاده بیش از حد از عضلات و درد بعد از ورزش

استفاده بیش از حد از هر عضله، می تواند باعث اسپاسم عضلانی برای چند روز شود. بعضی از افراد نیز ممکن است درد بعد از ورزش که به عنوان درد عضلانی با شروع تاخیری (DOMS) [2]شناخته می‌شود را تجربه کنند. این درد معمولا هنگامی که یک نفر ورزش جدیدی را تجربه میکند، شایع است.

کشیدگی و رگ به رگ شدن

رگ به رگ شدن یک آسیبی به رباط است در حالی که کشیدگی، پارگی یک تاندون یا عضله است. هر دوی این موارد می‌توانند منجر به اسپاسم عضلانی و درد در پایین کمر شوند. کشش بیش از حد ناحیه یا زمین خوردن دلایل شایع کشیدگی و رگ به رگ شدن هستند.

گاهی اوقات، استفاده بیش از حد از عضلات می تواند منجر به کشیدگی و رگ به رگ شدن شود. این آسیب ها معمولاً به خودی خود بهبود پیدا می‌کنند اما برای چند هفته بسیار دردناک هستند.

آسیب عصبی

شرایط یا آسیب هایی که چه به اعصاب کمر و چه به اعصابی که سیگنال‌هایی را به کمر منتقل میکنند، آسیب وارد می کنند، می‌تواند منجر به اسپاسم و درد شوند.

یکی از شایع‌ترین حالات آسیب اعصاب رادیکولوپاتی است. این اختلال در نتیجه التهاب، فشردگی یا آسیب به ریشه عصب در ستون فقرات ایجاد میشود. رادیکولوپاتی می‌تواند منجر به مورمور شدن و درد شود. بعضی از افراد نیز ممکن است حالاتی را احساس کنند که شبیه به اسپاسم عضلات است، که در واقع اسپاسم نیست.

سیاتیک[3] یکی از شایع‌ترین حالات رادیکولوپاتی است. این شرایط از فشردگی ریشه عصبی که عصب سیاتیک را میسازد، ناشی میشود و معمولاً باعث دردی می‌شود که از باسن فرد به سمت پاها می رود؛ اما این درد ممکن است در پایین کمر نیز پخش شود.

دیابت، آسیب های ستون فقرات و دیگر شرایط نیز ممکن است منجر به مشکلات عصبی شوند که گاهی وقت ها به شکل اسپاسم پایین کمر هستند.

اختلالات دیسک

اسپاسم پایین کمر, پارسی پودر

یک دیسک، هر مهره در ستون فقرات را محافظت می‌کند. آسیب یا جراحت این دیسک ها می تواند منجر به درد شدید کمر شود.

یکی از شایع ترین حالات آسیب به دیسک‌های بین مهره‌ای، به عنوان فتق دیسک شناخته می شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که یک دیسک فشرده شده و از ستون فقرات بیرون میزند. گاهی اوقات یک دیسک فتق شده می‌تواند پاره شود و حتی درد بیشتری ایجاد کند. و این حالت ممکن است شبیه اسپاسم عضلانی باشد.

یک فتق دیسک یا دیسک پاره شده می‌تواند حرکت یا ورزش را برای یک فرد دشوار کند. در طول زمان می‌تواند منجر به ضعیفی عضلات و سپس اسپاسم کمر شود.

استرس و اضطراب

اسپاسم پایین کمر, پارسی پودر

استرس و اضطراب نیز می‌توانند منجر به اسپاسم پایین کمر شوند.

برخی از افراد با منقبض کردن ناخودآگاه ماهیچه های خود یا تولید آدرنالین بیشتر به استرس پاسخ می دهند. استرس و اضطراب نیز همچنین تحرک فرد را کاهش می دهد که می‌تواند منجر به عدم فعالیت فیزیکی شود. تمام این عوامل در احتمال اسپاسم عضلانی نقش دارند.

بعضی از افراد ممکن است پریشانی روانی را در قالب درد فیزیکی تجربه کنند، که یک فرایندی به نام روان‌تنی[4] است. درد واقعی است اما از هیچ وضعیت یا آسیب فیزیکی ناشی نمی شود.

اسپوندیلولیستزیس یا لغزش مهره ها[5]

یک ترک یا شکستگی فشاری در یکی از استخوانهای ستون فقرات می تواند منجر به اسپندیلولیستزیس شود. این وضعیت منجر به این می شود که قسمتی از ستون فقرات فرد از موقعیت خارج شود.

عدم همترازی ناشی از این بیماری می‌تواند منجر به درد کمری شود که شبیه اسپاسم عضله است. همچنین ممکن است عضلات برای جبران این وضعیت، اسپاسم شوند زیرا که جابجایی ستون فقرات منجر به ضعف می شود.

اسپوندیلولیستزیس دلیل شایع برای درد پایین کمر در ورزشکاران جوان است.

مشکلات اسکلت و استخوان بندی

چرخش ستون فقرات که در اسکولیوز اتفاق می‌افتد، ممکن است در پایین کمر منجر به اسپاسم عضلات شود. با گذشت زمان، این ناهنجاری ستون فقرات باعث می‌شود که فرد، سبک زندگی با فعالیت کمتری را درپیش گیرد. و این منجر به ضعیفی عضلات شده که اسپاسم عضلات را بدتر می‌کند.

تنگی کانال نخاع[6]

تنگی کانال نخاع منجر به باریک شدن کانال نخاعی در طول زمان‌ میشود. این حالت فشاری را روی عصب های ستون فقرات گذاشته و به طور بالقوه باعث دردی می‌شود که شبیه به اسپاسم عضله است. بعضی از افراد با وضعیت بدنی نامناسب یا سبک زندگی کم فعال، به این درد پاسخ می‌دهند که همین کار باعث بدتر شدن اسپاسم میشود.

آرتروز

آرتروز، منجر به درد پایین کمر شده که شبیه به اسپاسم عضله است، اما در حقیقت این مشکل مربوط به مفاصل ستون فقرات است. شبیه دیگر شرایط دردناک، افراد مبتلا به آرتروز فعالیت کمتری دارند که منجر به ضعیفی و اسپاسم عضله میشود.

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا یک وضعیت مزمن ناشناخته است که منجر به درد و نرمی در چند بخش‌ مختلف بدن میشود. خیلی از افرادی که به این بیماری دچار هستند، اسپاسم عضلانی را تجربه میکنند.

تشخیص

تشخیص علت درد و اسپاسم پایین کمر می‌تواند چالشی باشد. برای بعضی افراد، به طور مثال افراد مبتلا به فیبرومیالژیا، تشخیص ممکن است نیاز به حذف گزینه ها داشته باشد، که به این معناست که شرایط دیگر را برای تشخیص علت اسپاسم حذف میکنیم.

دکتر ممکن است تاریخچه پزشکی کاملی گرفته و سوالاتی راجع به جزئیات اسپاسم بپرسد. ممکن است به معاینه فیزیکی یا اسکن های تصویری از کمر و ستون فقرات نیاز باشد. اگر نشانه های دیگری وجود دارد پزشک ممکن است کاوش کرده آیا این علائم به اسپاسم عضلانی مربوط هستند یا نه.

درمان

اسپاسم پایین کمر, پارسی پودر

پزشک ممکن است فیزیوتراپی را به عنوان درمان اسپاسم پایین کمر به شما توصیه کند.

درمان بستگی به علت نشانه ها دارد. اگرچه که ورزش و حرکات کششی ممکن است علل اسپاسم پایین کمر را ارتقا بخشند اما ممکن است برای وضعیت های مزمن کافی نباشند. بسته به تشخیص، دکتر ممکن است موارد زیر را پیشنهاد کند:

  • داروهای ضد درد
  • فیزیوتراپی
  • جراحی برای ترمیم دیسک آسیب دیده
  • جراحی رفع فشار ستون فقرات
  • داروهای ضد افسردگی یا هر داروی دیگری برای مدیریت استرس و و یا مقابله با تاثیرات درد فیزیکی روی سلامت روان

مدیریت خانگی و کمک های اولیه

اگر درد شدید است، با مدیریت خانگی بهبود پیدا نمی کند و یا مجدد عود میکند، لازم است که حتماً به دکتر مراجعه کنید.

اما استراتژی هایی ممکن است در این میان به اسپاسم پایین کمر کمک کنند که شامل موارد زیر هستند:

  • قرار دادن کیسه های گرم و سرد به طور متناوب روی محل آسیب دیده- برای هر بسته ۲۰ دقیقه روی محل گذاشته و ۲۰ دقیقه بردارید. کیسه های گرم و سرد برای خرید در دسترس هستند.
  • به آرامی ماساژ دادن محل برای شل شدن ماهیچه ی منقبض شده
  • حرکات کششی، راه رفتن و دیگر ورزش های ملایم که منجر به کشش پشت شما نمی‌شوند.
  • استفاده از داروهای بدون نسخه ضد درد[7] به خصوص داروهای بدون استروئیدی ضد التهابی مثل ایبوپروفن
  • استفاده از تکنیک های رهاسازی مثل مراقبه و تنفس عمیق

پیشگیری و جلوگیری

همیشه ممکن نیست که از اسپاسم پایین کمر جلوگیری کنیم اما خود مراقبتی[8] خوب می‌تواند خطر مشکلات مزمن کمر را کاهش دهد.

افراد باید توصیه‌های CDC را دنبال کرده و مطمئن شوند که در هر هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت هوازی با شدت بالا انجام می‌دهند. همچنین پیشنهاد می شود که ورزش های تقویت کننده عضلات را حداقل دو روز در هفته انجام دهید.

مدیریت استرس مثل مراقبه یا تنفس عمیق، می تواند از انقباضات ناخودآگاه جلوگیری کند. افرادی که برای مدت زمان زیادی می نشینند، باید به طور مرتب حرکات کششی انجام داده و برای چند ساعت به خود استراحت دهند. تمرین وضعیت بدنی مناسب می‌تواند دردی که به واسطه نشستن در مدت زمان طولانی ایجاد می‌شود را کاهش دهد.

چشم انداز

اسپاسم های کمر معمولاً به خودی خود رفع می‌شوند. ممکن است دوباره بروز کنند یا ممکن است هیچ وقت بروز نکنند. این بستگی به دلیل آن دارد.

افرادی با شرایط مزمن مانند آرتروز، معمولاً متوجه می‌شوند که علائم آنها با گذشت زمان بدتر می شود. اما اگر مشتاق باشند تا درمان‌ها و استراتژی های مختلفی را امتحان کنند، ممکن است که علائم آنها بهبود پیدا کند.

برای مشاهده پروتئین ایزوله شیر پگاه mpi 86 درصد کلیک کنید .

نتیجه گیری

اسپاسم پایین کمر میتواند دردناک و عذاب آور باشد و ممکن است منجر به این شود که بعضی از افراد ورزش کردن را کنار گذاشته و کمتر فعال باشند که مشکل را تشدید می‌کند.

بهترین راه برای مقابله با اسپاسم کمر، فعال ماندن و آزمایش گزینه‌های درمان خانگی است. اگر درد از بین نمی‌رود پس بهتر است که با دکتر خود ملاقات کنید.

 1 Sprains

 2 Delayed onset muscle soreness

 3 Sciatica

 4 Somatization

 5 Spondylolisthesis

 6 Spinal stenosis

 7 Over-the-counter pain medications

 8 Self-care

malmir
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *